Sustainable SportsLab
Marketing | Activatie | Partnerships
 


Team Earth Pro Cucling

Team Earth

Sustainable SportsLab is ook verbonden aan Team Earth Pro Cycling. Team Earth moet de eerste professionele sportploeg in de wereld worden die haar identiteit volledig baseert op duurzaamheid. Naast het leveren van sportieve topprestaties gaat Team Earth de wielersport inzetten om wereldwijd mensen te inspireren om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. 


Het gaat de sport inzetten om de wereld beter te maken, een unieke manier om tot een gezamenlijke missie en gezonde planeet te komen. Team Earth heeft de ambitie de grootste duurzaamheids-community ter wereld te worden. Hier verenigen miljoenen fans van wielersport en duurzaamheid zich.

Met inspirerende voorbeelden en initiatieven wordt de achterban van Team Earth aangemoedigd om in beweging te komen voor duurzaamheid. Consumenten worden geïnspireerd om stappen te zetten, investeerders om impactvolle initiatieven te steunen, bedrijven om partners te vinden en te ontwikkelen, overheden om over hun grenzen te stappen. 


Team Earth zal de transitie letterlijk in beeld brengen. Best practices, innovaties, oplossingen. Het moet het grootste podium ter wereld voor duurzaamheidsinitiatieven worden die ertoe doen. Oplossingen zoals bijvoorbeeld beschreven in Project Drawdown zullen een belangrijke rol spelen. Drawdown is misschien wel het beste bewijs dat Team Earth nodig is om een breed publiek te bereiken. De ideeën en oplossingen zijn er, nu de daad bij het woord.